31 Mart yerel seçimlere birkaç gün sonra bir ay kalacak. Adaylar yaptığı tüm konuşmalarda, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçildikleri takdirde neler yapacaklarının vaatlerini sıralıyorlar.

Öyle vaatler var ki, halkımız tarafından komik olarak karşılanıyor. Hele bazı vaatlere, madem 20 yıldır neden vermediniz, aynı partinin yönetimi değil miydi diye kafalar soru işaretleri getirtiyor.

Yerel seçimlere gidilirken çok adaletsiz bir seçim çalışmaları yapılıyor. Bir taraf devletin tüm imkanlarını kullanırken, diğer taraf sadece sevenlerinin yaptığı yardımlarla çalışmalarını sürdürüyor.

Evler veriliyor, arsalar veriliyor, emekliye yardımlar veriliyor, evleneceklere yardımlar veriliyor, belediye personeline 100 Bin Lira yardım yapılıyor. Daha neler neler.

Tüm bunları duyan seçmen sanki belediyenin kasasının para ile dolu olduğunu düşünüyor. Akıllara kötü kötü düşünceler geliyor.

Meclis veya İGM adayı olmak isteyenlerin verdikleri paraları duyuyoruz. Rakamın büyüklüğü küçük dilimizi yutturuyor. Seçildikleri taktirde 5 Yıl alacağı rakamı üst üste koyduğumuzda, neredeyse çoook misli misli bir rakam olduğu ortaya çıkıyor.

Şimdi konumuzun aslına dönelim. Bundan 4 yıl 11 ay önce seçilerek göreve gelen şu anki Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret eden Afyonkarahisar Milletvekili ve şu anda Belediye Başkanı adayı Burcu Köksal’la olan sohbet basına yansımıştı.

Mehmet Zeybek’in Burcu Köksal’a Belediyenin çok borcu olduğunu ifade eden açıklamaları duyulmuştu. Oysa Zeybek’ten önceki başkanda, yine aynı patinin başkanı Burhanettin Çoban’dı.

Şimdi Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in yapacağı bir işlem var. Çok zor bir durumda değil. Çünkü Belediyenin tüm birimlerinde mevcut hesap kitaplar var. Sadece yıl sonu raporları alarak Afyonkarahisar Belediyesinin 4 yıl 11 aylık gelir-gider hesap bilançosunun basın aracılığı ile yayınlaması.

Seçilecek olan başkan daha sonra borç batağında teslim aldık diye Mehmet Zeybek’i suçlamaması için Zeybek Başkanın bunu yapması mecbur gibidir.

Veremeyeceği hesabı yoksa bunu kesinlikle yapması lazım. Her yerde konuşulan bir konu var, 2024 yaz dönemi için 50 Milyon Liralık çiçek alımı yapıldığı ve bu ihalenin yasal olmadığı söyleniyor.

Bu ihalenin 3 aşamalı olması gerektiği ve Tarım Kredi aracılığı ile yapılması gerektiği söyleniyor. İleride zimmet çıkacağından bile bahsediliyor. Belki aynı partinin adayı seçilirse gündeme gelmeyebilir. Fakat Sayıştay’ın göndereceği müfettişler bu olayın üzerine gideceğini söylüyorlar.

Mehmet Zeybek’in yakınları yüzünden tekrar aday gösterilmediğini, muhalefet bir siyasi partinin adayının seçilmesi sonrası çok büyük kapsamlı bir inceleme başlatılacağı, yine her yerde konuşuluyor.

1 Nisan 2024 tarihinden sonra Mehmet Zeybek’in halkın arasında başı dik, alnı açık gezmesi için belediyenin son hesap durumunu açıklaması gerekiyor. Küçük kitapçıklarla hesap özetini yapmasını ve Afyon Basınını toplayarak hem veda, hem de hesap bilançosunu sunması, bence en doğru bir hizmet olacaktır.

Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.