-

Gözden kaçırmayın

Eskişehir'de Kadın Destek Programları Güç KazanıyorEskişehir'de Kadın Destek Programları Güç Kazanıyor

Torbalı ilçesinde, 28 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) öncesinde sınav stresi yaşayan adaylara rahat bir ortam sunmak amacıyla gürültü önlemleri artırıldı. Yapılan açıklamada, gençlerin sınav odaklı çalışmalarını desteklemek ve dikkatlerinin dağılmaması için bölge halkından anlayış ve hassasiyet bekleniyor.

Ayrıca, okul çevrelerinde gereksiz yere korna kullanılmaması ve gürültü yapılmasının önüne geçilmesi konusunda çağrı yapıldı. Sınav günü topluma sunulan bu anlayışın, gençlerin geleceği için atacakları önemli bir adımda onlara yardımcı olacağı belirtiliyor.

EKPSS, engelli bireylerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri için önemli bir fırsat sunuyor. Bu nedenle, adayların sınav sırasında herhangi bir dikkat dağılımı yaşamadan en iyi performanslarını gösterebilmeleri için sessiz ve huzurlu bir çevre sağlanması hedefleniyor.

Toplumun her kesiminden beklenen iş birliği ile Torbalı'da EKPSS'nin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi ve adayların hak ettikleri eşit şartlarda sınava girebilmeleri amaçlanıyor. Bu küçük ama önemli girişim, sınavın adil ve sessiz bir ortamda yapılmasını sağlayarak adayların başarı şanslarını artırma potansiyeline sahip.