-

Gözden kaçırmayın

AKÜ Felsefe Kulübü, Kocatepe Felsefe Sohbetlerini DüzenlediAKÜ Felsefe Kulübü, Kocatepe Felsefe Sohbetlerini Düzenledi

Bursa'da inovatif genç girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen bir program, bölgesel eğitim camiasını bir araya getirdi. 24 Nisan 2024 tarihinde başlayan ve liseli öğrencilere yönelik olan bu özel etkinlik, Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonunda gerçekleşti. Etkinliğe çeşitli okullardan gelen 34 öğretmen ve 100 öğrenci katıldı.

Program, bir firmanın sahibi olan başarılı bir girişimcinin kendi tecrübelerini paylaşmasıyla başladı. Kendi işini kurma sürecinden bahseden bu konuşmacı, gençlere ilham verdi. Ardından, öğrenciler duyarlılık ve farkındalık konularında bir ortaokul öğrencisinin konuşmasını dinleme fırsatı buldu. Katılımcılar, tasarım odaklı düşünme üzerine verilen bir eğitimin ardından kendi ürünlerini geliştirme şansı yakaladılar.

Katılımcıların ilgi ve coşkusuyla geçen etkinlik, ileri bir tarihde Bursa Teknik Üniversitesi'nin sunduğu "Etkili İletişim ve Sunum Becerileri" eğitimiyle sürecek. Bu tür programlar, gençlerin girişimci becerilerini geliştirmeleri ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirmeleri için önemli kaynaklar sağlıyor.